Bloggposter

Footloose -vår blogg finns nu på Västra Nylands bloggsida

Du kan följa med vår blogg på tidningen Västra Nylands bloggsida, som du hittar via den här länken

Charlotte Nylund, foto: Mona Salama

Raseborg Sommarteater
11.07.2017 kl. 20:51

Footloose - Ett, tu, premiär

I skrivande stund så är det exakt 2 veckor till premiären. Det känns både pirrigt och skönt. En fantastisk process som för mitt vidkommande började redan i januari 2016 då jag började "söka fram" lämpliga pjäsalternativ för följande års uppsättning på Raseborgs Sommarteater. Footloose stod genast från början som min favorit. Och de övriga i VNURs styrelse var inte sena att anamma detta förslag. Efter barn- och familjefavoriten Emil i Lönneberga (2015) och publikfavoriten Sound of Music (2016) skulle det vara mer än på sin plats med något för och med ungdomar, som ändå passar för hela familjen och som har det rätta nostalgistuket. Att musikalen inte tidigare satts upp i Finland bevisar att RST vill, vågar och kan vara en föregångare och håller linjen som anlagts redan många år tillbaka att fördomsfritt sätta upp urpremiärer på den finlandssvenska amatörteaterscenen. 

Peppe Krook som Pastor Moore tillsammans med dottern Ariel och hennes väninnor.


I februari 2016 stötte jag helt oförhappandes ihop med Sixten "Sicke" Lundberg och diskussionen kom i något skede till RST och i maj hade vi det klart att han skulle ansvara för regin av Footloose. Lyckan var gjord! Det här skulle bli fantastiskt. Under höstens lopp fick vi ihop ett briljant produktionsteam som alla brinner för denna musikal och inte minst fick vi ihop en fenomenal ensemble av ambitiösa, positiva och begåvade ungdomar som verkligen ger järnet och kommer att lyfta pjäsen till oanade höjder med sin energi, sitt kunnande och sin utstrålning. Verkligen! Vi är även några äldre "ungdomar" med på scen i år. Och nog finns det krut i det schacket med. Ska ni få se och erfara! Som kronan på verket har vi fått igång samarbete med Teater Magnitude (en av verksamheterna som De Utvecklingsstördas Väl i Västnyland ordnar) och får med på scenen 3 skådisar därifrån.

Familjen Moore spelas av Peppe Krook, Patricia Korenius och Antonia Atarah.


Repetitionerna kom igång redan i december och det har varit ett sant nöje att få vara med. Det är allvar men också mycket skoj skratt och lustigheter. 
Det bästa är ändå att komma ut på Raseborgs scenen. Det blev den 20 maj i strålande solsken. Det är något magiskt att vara där ute. Allt får en ny dimension, en lätthet och rätthet.

Tika Sevón Liljegren, Cassandra Lindholm och Annette Lundell. 


Vi är så på god väg och håller tidtabellen med råge så vi är nog färdiga att visa detta fyrverkeri till pjäs för publiken när det är dags. Dom följande 2 veckorna kommer att präglas av omtagning efter omtagning av scener, delar av scener, scenbyten klädbyten osv och det kommer att vara frustration, ilska, svett och tårar allt för att göra den perfekt. Vi får se framemot att få in orkestern el. "bändet" och öva med dom. Likaväl som vi ser framemot att tekniken (ljud och ljus) kommer för att fullända vår Footloose show. Och det bästa kommer nog sedan till slut som applåder och ovationer från en trollbunden publik. 

Peppe Krook
viceordförande VNUR 
Pastor Shaw Moore i Footloose

Peppe Krook som Bomonts moraliska väktare Pastor Moore.

Foto: Mona Salama

Raseborg Sommarteater
22.06.2017 kl. 14:44

Footloose - Lika - Olika

Här igen. Alltid lika roligt. Och alltid lika olika.

Stället är det samma. Bekant, underbart och tryggt. Men varje år är det ändå nytt. Valet av pjäsen och scenografin sätter sin prägel. På samma bekanta scen har jag varit i det förunderliga galna landet Oz, rest från Stockholm till Landet i fjärran och gått i kloster i Österrike. Lika och så olika.

I år förflyttas jag från Chicago till Bomont. Också de olika varann.

Men den största skillnaden från ett år till ett annat är ändå mänskorna. Det är alltid trevliga och intressanta mänskor bakom, på och framför scenen. Lika, men så olika. Några är bekanta från förr, andra har man aldrig träffat. Endel var barn då man var med första gången, nu är de plötsligt myndiga. Lika, men olika.

Pjäsvalet formar även ensemblen. I Sound of Music var barnen i fokus i kontrast till alla de vuxna. Ungdomar fanns det knappt alls i rollistan. De ungdomar som var med fick trixa till sig med lösmustasch och tantklänningar. I år är det tvärtom. Endast några vuxna är med och lika få barn. Däremot kryllar det av ungdomar. Lika, men olika.

Med mig på scenen har jag min dotter och mina söner. I pjäsen har jag inget med dem att göra. Däremot har min rollfigur en son. Lite äldre än mina äldsta. Men tillräckligt nära i ålder för att kännas bekant och tryggt. Lika, men olika.

Lars M. Huldén och Lotta Lerviks som Ren och Ethel McCormack.

Med ungdomarna väller det också in en energi som fyller inte bara scenen, utan också alla utrymmen bakom och framför. De känns som om de är överallt. Hela tiden. Och vi äldre flyter med, tankar energi och kommer hem piggare än då vi kom från jobbet några timmar tidigare.
Som mamma får jag ofta höra att vi är så duktiga som orkar. Med skola, jobb övriga hobbyer och sommarteater ovanpå det. Jag tänker snarast tvärtom. Hur skulle jag orka utan teatern?Text: Lotta Lerviks
Foto: Emilia Nyberg och Mona Salama

Raseborg Sommarteater
18.06.2017 kl. 11:34

Footloose - Alla kom igen, alla kom igen...

Det snurrar i huvudet efter en Footloose övning. 
Det är nästan så att man blir tokig, alla låtar som är med i musikalen är på repeat efter en övning. Men det betyder ju att dom är bra.

Jag är Linus Mäkelä och jag är med i år på Raseborgs sommarteater för tredje året i rad. Jag spelar rollen som Lyle som är en av "the bad guys". Det är en ganska utmanande roll tycker jag, för att jag ser nästan inga likheter med honom. 
Men det är roligt med utmaningar och framför allt att vara med på Raseborg i år igen.

You don't want to mess with these guys. Alfons Grönqvist, Anton Ala-Heikkilä och Linus Mäkelä.

Det är något helt fantastiskt med Raseborgs sommarteater. Alla är så trevliga och vänliga med varandra. Det blir nästan som ett andra hem och en extra familj.
Jag älskar att vara med på Raseborg, det är mitt "happy place". 

Viktor Lindblad, Birk Lerviks, Linus Mäkelä, Vilma Eklöv och Lars M. Hulden ser du i sommar på Raseborgsscenen.

Vi har också märkt att all mat smakar mycket bättre ute på Raseborg. Eller så är det Footloose gänget som är lite fantasifulla.

Men hej - jag hoppas att ni alla kommer och tittar i sommar för jag kan lova att här sparar vi inte på något!

 

Linus Mäkelä, medlem av Footloose-ensemblen
Bilder: Emilia Nyberg

Raseborg Sommarteater
15.06.2017 kl. 09:51

Footloose – kostymören har ordet

Regissören Sicke Lundberg ringde mig nån gång under vintern och sa att han vill ha mig med i produktionsteamet som kostymör för Footloose. Jag blev så glad av samtalet och det var självklart att jag ville vara med. Footloose var inte bekant för mig från tidigare, men då jag såg filmen kände jag igen många 80-talshittar. Jag såg också många andra filmer för att komma in i 80-talsstämningen: ”Pretty in pink”, "Can't by me love", "Ferris Bueller day off", "Dirty Dancing", "Flashdance…
Klädseln var ganska häftig på 80-talet, för att inte tala om frisyrerna.

 

Eftersom pjäsen försiggår i Bomont, en liten håla i mitten av ingenting, så kommer kostymerna att bestå av flera rutiga skjortor och bondkläder än axelstoppningar. Största delen av kläderna i musikalen Footloose har vi hittat på lopptorg. Jag har gått omkring med måttkorten och tömt lopptorgen på tennisskor och boots. Jag har lagt märke till att man kan tillbringa högst tre timmar i ett sträck på loppis, efter det går inte att ta in något nytt. Alla kläder börjar till sist att se likadana ut.

En av årets utmaningar är att få skådespelarna att se olika ut i olika roller. Rektor, polis, städare och bilmekaniker, pappa och tuff cowboy.

Jag har haft glädjen att jobba tillsammans med textilartisanstuderande Tiina Elonen. Att jobba som kostymör kan oftast kännas ganska ensamt då man tillbringar tid i klädförrådet eller vid symaskinen. Nu har jag fått skratta så tårarna rinner. Tiina har förutom en bra arbetsmoral alldeles galna historier. De rutiga skjortorna har av misstag blivit en del av vår klädstil. 

Rosa toppar, desgin och tillskärning: Saara, sömnad: Tiina

Det är härligt att se hur kläderna får skådisarna att leva sig in i sin roll. Enbart bootsen gör att gångstilen förändras och tom.  sättet att tala blir annorlunda. Jag väntar med spänning på att flickorna tar på sina festklänningar och högklackade skor. Jag undrar om slutdansen lyckas i högklackat, eller om jag måste göra en kompromiss gällande skorna.

 

Pjäsen bjuder på många gruppscener, underbar musik och dans. Ung energi! Om det går som tidigare, sitter jag på läktaren kväll efter kväll med ett stort leende på läpparna och ibland med en tår i ögat. Jag kan varmt rekommendera årets musikal Footloose. På Raseborg Sommarteater gör man ett proffsigt arbete!


Text och foto: Saara Kantanen, kostymör för Footloose

 

Raseborg Sommarteater
09.06.2017 kl. 15:30

Footloose - funktionärerna som håller i trådarna

Den här gången vill vi presentera våra fantastiska funktionärer. En stor del av arbetet bakom sommarteatern görs på frivillig basis. VNUR, dvs. Västnyländska Ungdomsringen har 38 medlemsföreningar. Under sommarteatersäsongen deltar föreningarna med ett stort antal funktionärer på parkeringsplatsen och själva teaterområdet. Eftersom vi har 20 föreställningar under säsongen, behövs det insatser från 20 föreningar.

Funktionärerna som får Svenskfinlands största sommarteater att fungera.
 

Vi har lyckligtvis också ett ”stammisgäng”, som sköter om koordineringen av arbetskraften och som själv ställer upp på varenda föreställning. Det har de gjort i många år - en del redan över femtio somrar i rad. De ser till att du kan parkera smidigt, att du får lösa ut dina biljetter och köpa programblad, att kaffet är gott och popkornen krispiga. Och att det finns tillräckligt med varm korv! De hjälper dig att hitta din sittplats och fixar din paustraktering. Utan funkisarna skulle våra teaterföreställningar vara betydligt tråkigare och oorganiserade. Ett stort tack till er alla!

Närmare 120 år av sommarteatererfarenhet. Annika Gustafsson,som basar för buffén, har varit med sedan 2003 både på scenen och som funktionär. Björn "Bjösse" Sjögren och Anki Österlund har båda varit med sen starten 1966.
 

Senaste vecka träffades funktionärerna på Raseborg och förberedde sig inför en ny teatersäsong genom att grilla korv och umgås. Vi ser alla fram emot att välkomna er till Raseborgs Sommarteater och musikalen Footloose!

 

Rosor kan du köpa av Rosie Westerlund. Med rosorna kan du uppvakta dina favoriter i ensemblen. Mycket uppskattat! Samtidigt understöder du unga teaterlöften.

 

Erfarna funktionärer redo för en ny säsong.

 

Simon 12 år hör till den yngre generationen som för traditionen vidare.


Text och foto: Mona Salama, promotor

Raseborg Sommarteater
07.06.2017 kl. 16:40

Footloose - programbladsfotografering

Senaste veckoslut hann vi med mycket. Ensemblen, funktionärerna och produktionsteamet fotograferades på söndag för programbladet, både enskilt och i grupper. Vår kostymör Saara hade transporterat stora högar med kläder, skor, hattar och övriga accessoarer till Raseborg. Det var soligt och varmt vilket underlättade arbetet, då kläderna kunde hänga ute. Inne i logen, fixades hår och make-up. Footloose tar oss tillbaka till 80-talet, vilket betyder stora frisyrer och färgstark make-up.  

Fotograferingen skedde i terrängen kring sommarteatern och Raseborgs Slottsruiner. Det finns massor med fantastiska platser att fota på och nu hade också löven spruckit ut och våren visade sin bästa sida. Vår fotograf Emilia ”Miilo” fick alla att slappna av framför kameran och bilderna blev superfina. Slutresultatet ser du i programboken, som finns att köpa vid varje föreställning under sommaren.

Här nedan några bilder som togs vid sidan om den egentliga fotoshooten.

Lars M. och Antonia som Ren och Ariel i romantisk stämning vid borgen. 

 

Rebecca, Wilma, Celina och Sofia jobbar i Bettys Burger Bar.

Alfons, Anton och Linus - trovärdiga som bad guys.Smize - smiling with your eyes. Tyra Banks skulle vara stolt.
 

Birk och Vide - multitalenta bröder.

Yasmina står i år för första gången på Raseborgs-scenen.

Kaspian är också med för första gången.

Text och foto: Mona Salama

Raseborg Sommarteater
23.05.2017 kl. 09:26

Footloose flyttar utomhus

Den här veckan har det äntligen blivit varmt och det var tur, för sommarteatern börjar nu repetera utomhus på Raseborgs stora utescen. På fredag eftermiddag hade vi besök av Yles Närbild, som kom och gjorde en inspelning för ett avsnitt, som handlar om sommarteatrar. Det var många av ensemblen och produktionsteamet som ställde upp och det blev både intervjuer och sång- och musikinslag. Det skall bli spännande att se slutresultatet. Programmet kommer att sändas i början av juni.

Närbild filmar närbilder.

Trötta cowboys.
 

Idag ordnade Ekenäs Centrumförening sin första Summer Kick-off och man hade bjudit in Footloose-ensemblen att uppträda. Det var roligt att se att så många kommit för att titta på oss. Solen gassade över torget och det kändes faktiskt som sommar. Det som visades var öppningsscenen, där största delen av ensemblen deltar.

Vi får ibland svara på frågor om vad Footloose handlar om och till vem den riktar sig. Det är inte konstigt om man inte genast känner igen musikalen, det är trots allt första gången den visas på en teaterscen i Finland. Footloose har varit en stor succé var den var än den satts upp, inte minst i Sverige där den startade i Göteborg och spelade för slutsålda hus och flyttade sedan till Stockholm i 2008.  I den svenska versionen hade bland annat Måns Zelmerlöw och Peter Johansson huvudrollerna.

För vem passar musikalen? Footloose passar för hela familjen, unga som äldre. Det blir glädje, humor, romantik, drama och energi. Precis såsom en underhållande sommarteaterföreställning skall vara.

Sicke lockade publiken till torget...

...och publiken kom!

Tack till alla som var med!

Text och foto: Mona Salama

 

Raseborg Sommarteater
20.05.2017 kl. 18:29

Footloose på Horsbäckdagen

I går fick ensemblen uppträda för första gången inför publik om man inte räknar med flashmobben för ett par veckor sen. Raseborgs Sommarteaters samarbetspartner Special Mobil, ordnade ett teaterjippo i bilaffären, där publiken också hade möjlighet att delta i en utlottning av VIP-paket till premiären av Footloose den 29 juni.

Alla samlades på Tryckeriteatern i Karis på lördag morgon klockan 10 för en genomgång av första scenen, som börjar sitta riktigt bra. Efter att man dragit igenom scenen två gånger och finslipat vissa detaljer, var det dags att packa ihop de drygt 20 skådisarna i bilar och åka till Horsbäck. Lite spännande var det att se om det var mycket publik på plats och visst var det många som hade kommit för att titta. Vi fick också se den fina vita VW-bubblan, som kommer att finnas på plats hela sommaren på Raseborg och som fick många beundrande blickar.

Footloose-kuplan, som du kommer att få se på Raseborg.

Scenen på Tryckis är rätt stor och man har utrymme att dansa och röra på sig och det är klart att det inte blir riktigt på samma sätt i en affär. Men skådisarna klarade uppträdandet med beröm utan att trassla in sig sladdar eller snubbla över bilarna. Alla tyckte det var superroligt och det både syntes och kändes och publiken verkade vara nöjd.

Footloose är ännu rätt så okänd för de flesta sommarteaterbesökare, så det är på sin plats att berätta och visa vad pjäsen handlar om. Det är ju faktiskt teaterpremiär för Musikalen Footloose på finländska teaterscener på Raseborg, så det här är ingen favorit i repris som vi visar. Nästa uppträdande är på lördag 20 maj klockan 13 i samband med Ekenäs Summer Kickoff. Vi ses väl där?

 

I rollerna som pastor Shaw Moore och hans hustru Vi ser vi
Peppe Krook och Patricia Korenius.

Lotta Lerviks och Lars M. Huldén spelar
mor och son Ethel och Ren McCormack.

Coolast!  Några av våra yngsta skådisar: Alva Lerviks, 6 år, som vi minns som den bedårande Gretl i The Sound of Music. Minea Korenius, 11 år, som gjorde en fin rollprestation som Martha i samma pjäs och hennes lillebror Kaspian, 7 år, som i
år debuterar på Raseborgsscenen.


Tack publiken! Vi ses igen.

Text och foto: Mona Salama

Raseborg Sommarteater
14.05.2017 kl. 16:58

Footloose – klädprovning och flash mob

Senaste lördag var en bråd dag för ensemblen. Repetitionerna fortsatte på Tryckeriteatern med finslipning av enskilda scener och dansnummer. Ensemblen är nu komplett! Vi har nu hittat vår Wes Warnicker och välkomnar Larsson med i gänget!
Kläder provades för line dancen och våra kostymörer hade lyckats samla ihop en stor hög med stetsonhattar och flera kassar med häftiga boots. Jeans i olika modeller och rutiga skjortor hör naturligtvis också till looken. De flesta hittade sina storlekar, men herrboots får vi ännu leta efter på lopptorgen.

 

 

 

 

 

 

Sen fanns det möjlighet att beställa t-shirts. Ensemblens t-skjorta finns i år i fyra läckra färger: orange, fuchsia, lime och lila. Beställningarna har tillsvidare fördelat sig jämnt bland alla färger. Roligt att alla verkar hitta sin favorit. 80-talet är känt för sina granna färger och den visuella linjen i all marknadsföring är därför färgglad.

 

Under lunchpausen gjorde Footloose-gänget en flash mob i S-market Karis. Vår samarbetspartner Varuboden-Osla hade gett grönt ljus till överraskningsuppträdandet i affären. Omkring 25 medlemmar av ensemblen sjöng och dansade bland butikshyllorna. Kunderna, som var ute och handlade inför Valborg, fick ett litet smakprov på musikalen och skådisarna fick känna på hur det är att uppträda inför publik. Jätteroligt tyckte de flesta. På lördag var det exakt två månader kvar till premiären, så det börjar så småningom pirra i magen.
Nedan några snapshots från våra inspelningar.

 

Text och foto: Mona Salama

 

 

 

Raseborg Sommarteater
02.05.2017 kl. 12:23

Footloose – repetitionerna fortsätter

Det är ännu två månader kvar till premiären, men ensemblen har många, långa timmar av repetitioner bakom sig. De första övningarna började redan före jul och under det här året har det inte blivit många lediga veckoslut. Tryckeriteatern och Unkan i Ekenäs har blivit väl bekanta för alla, det är här man har filat på sången och dansen och övar replikerna. Ibland övar man i mindre grupper och ibland är hela ensemblen på plats. Under den senaste månaden har också scenbygget tagit fart ute på Raseborg. Det börjar kännas som om sommaren är på kommande.

Manuset

Tryckis

Pati Borgström leder sångövningarna på Unkan i Ekenäs.

Masscenerna börjar ser bra ut. Här en färsk bild från
Tryckis.

Regissören Sicke Lundberg och koreografen Jens
Walentinsson hjälper ensemblen på vägen.
(foto: Emilia Nyberg).

Raseborg Sommarteater
19.04.2017 kl. 11:59

Footloose – pressfotografering

Den första pressfotograferingen gjordes i mars på Tryckis. Vi kallade in Emilia ”Miilo” Nyberg, som är en superbra fotograf och känner till vad vi är ute efter. Hon har tagit bilderna för sommarteaterns programblad under många år. Miilo är snabb i vändningarna och det är viktigt för oss. Vi vill ha bra bilder, men oftast har vi begränsat med tid. Ingen lätt kombination, men du får avgöra själv. Här ser du resultatet, vi tycker det blev bra.

Efter att alla fått sina kläder och fixat sina frisyrer var det dags.
Sicke ger instruktioner.

Miilo funderar ännu på de rätta vinklarna och vår kostymör
Saara rättar till kläderna.

Saara och Tiina ansvarar för dräkterna och accessoarerna.
Det är viktigt att hitta den rätta 80-talsstämningen.


"Se inte så allvarliga ut". Annette, Tika och Cassandra.

Snart har vi hittat den rätta mooden.

Jess, det var det här vi sökte. (Foto: Emilia Nyberg).

Raseborg Sommarteater
10.03.2017 kl. 11:06

Footloose – Making of The Trailer

I slutet av januari spelade vi in vår första Footloose -trailer. För själva inspelningen stod Toffe och New Land Pictures, som har gjort flera andra av sommarteaterns trailers. Eftersom vi ännu inte hade dräkter, frisyrer eller styling klara, beslöt vi filma enbart fötterna.

Teatergarderoben innehåller förutom en massa häftiga kläder från olika årtionden också skor i alla storlekar, modeller och färger. Det var bara att välja passande dojor och efter det ställa sig på Tryckis-scenen och dansa loss. Roligt tyckte vi som var med.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här hittar du vår trailer, hoppas du gillar den:

http://www.youtube.com/watch?v=JUWZUbeqY5s

Raseborg Sommarteater
01.02.2017 kl. 20:28

Footloose presenterade sig på Resemässan

På Resemässan var det dags för årets första PR-gig och Raseborgs Sommarteater bjöd på smakprov ur sommarens musikal Footloose. Sommarteatern hade blivit inbjuden att uppträda på Resemässan i Helsingfors och den stora temaavdelningen för Finlands Skärgård. Det här var ett fint tillfälle att visa upp sig på och Footloose-gänget gjorde två framträdanden under dagen.

De som uppträdde var Annette Lundell, Cassandra Lindholm, Tika Sevón Linjegren, Lars M Hulden, Antonia Atarah, Emmy Snickars och Anton Ala-Heikkilä. Det såg sååå bra ut - redan nu efter bara några veckor repetitioner!

På plats var också regissören Sicke Lundberg, kapellmästaren Pati Borgman, som hade fixat musiken, koreografen Jens Walentinsson, som hade hjälpt till att öva in de rätta movesen samt Heidi och Mona, som filmade och fotade och delade ut flyers.

Det blir fler PR-uppträdanden under våren och sommaren. Håll ögonen uppe och följ oss på Facebook och Instagram.

 

Antonia Atarah och Lars M. Huldén

 

Cassandra Lindholm och Annette Lundell.

Tika Sevón Liljegren, i bakgrunden skymtar Sicke.

Anton Ala-Heikkilä, Antonia Atarah, Annette Lundell, Lars M. Huldén, Cassandra Lindholm och Emmy Snickars.

Text och foto: Mona Salama

Raseborg Sommarteater
23.01.2017 kl. 15:51

Footloose på Raseborgs Sommarteater sommaren 2017

Tonight I gotta cut loose, footloose. Kick off your Sunday shoes…

Nästa sommar tar Raseborgs Sommarteater oss tillbaka till det glada 80-talet med sina diskotek, färgglada kläder och spännande frisyrer. Footloose, som är en av 80-talets stora musikfilmer, hade premiär som musikal på Broadway 1998 och har sedan dess gjort succé var än den satts upp. Musikalen är skriven av Dean Pitchford och Walter Bobbie och musiken är gjord av Tom Snow. På finländska teaterscener har Footloose inte visats tidigare så det blir urpremiär på Raseborgs Sommarteater den 29 juni i Sixten ”Sicke” Lundbergs regi. Det blir mycket dans och rock, men också lite drama, kärlek, sorg och humor i en mix, som passar alla åldrar.

Nu är det dags att presentera ensemblen och produktionsteamet.

Sicke Lundberg gör den här sommaren sin debut som regissör på Raseborgs Sommarteater. År 1996 stod han på Raseborgsscenen i Ungdomskällan.


I produktionsteamet ingår Saara Kantanen (kostym), Jens Walentinsson (koreografi) och Hanne Horte (scenografi).

 

Som kapellmästare verkar Patricia ”Pati” Borgman.

 

På scenen står bland annat Antonia Atarah, Anton Ala-Heikkilä och Lars M. Hulden, som alla debuterar på Raseborgs Sommarteaters scen i sommar.

 

Annette Lundell och Tika Liljegren-Sevon.


Filip Hartman är bekant från rollen som Rolf i The Sound of Music senaste sommar.

 

Cassandra Lindholm har vi sett tidigare på Raseborg, bland annat i Teaterbåten år 2012.

Peppe Krok och Patricia Korenius spelar pastor Shaw och Vi Moore.

Glada Sofia Kruskopf och Alfons Grönholm kommer vi ihåg från musikalen Hemlis på Karelia.

Det här är bara en del av ensemblen. I rollerna ser vi många andra barn, ungdomar och vuxna med talang och energi, som vi presenterar senare i vår blogg och på Facebook och Instagram.

Footloose – minns du filmen och låtarna?

Footloose handlar om Ren McCormack som flyttar från Chicago till en liten håla i Iowa med sin mamma. I den lilla staden är det inte tillåtet att spela rockmusik eller att dansa på grund av en olycka. Ren, som själv älskar att sjunga och dansa, bestämmer sig för att försöka ändra på detta och ordnar en danstillställning. Hans största motståndare i detta är pastorn Shaw Moore, vars dotter vid namn Ariel, Ren förälskar sig i. Många av låtarna från Footloose toppade hitlistorna runtom världen och är numera klassiker, bland dem Holding out for a Hero med Bonny Tyler.

Du kan följa med vårt äventyr på
Facebook
Instagram
Snapchat på namnet Footlooserb2017
#footlooseraseborg #rbsommar2017
 

Biljetterna släpps i början av året och presentkort kan du köpa på Luckan Raseborg i Karis.

See you!

Text och bilder: Mona Salama, promotor
mona(a)raseborg.org, 050 566 5997
 

Raseborg Sommarteater
21.12.2016 kl. 10:59

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram