Bloggposter

Fredag - Utflyktsdag

Förra fredagen åkte vi ut till det soliga Raseborg för att bygga och måla ett staket.

Före:

 

 

Efter:

Kom dit så får ni se.. ;)

Målar Jenks
11.06.2013 kl. 09:51

Mask

Igår var det dags att experimentera och prova på att sminka sig. Ganska häftiga kommer nog allla att se ut bara det blir färdigt. Det kan jag nästan lova!

 

Sorgfågel
07.06.2013 kl. 09:22

Hit vill man!

Tusen bultar förses med brickor och skruvas fast med tusen muttrar i de nya tryckimpregnerade brädena. Mikael Micke Österholm och Björn Bjösse Sjögren hjälps åt med bänkreparationen på Raseborgs Sommarteaters bufféområde. Det är några veckor till premiären och förberedelserna pågår för högtryck. Micke och Bjösse har koll på buffémöblerna.

Bjösse har varit med sedan starten 1966 medan Micke blev medlockad för 4-5 år sedan. ”Det är bra som omväxling, annars är det bara träbitar alla dagar, ” säger Micke som jobbat som timmerman under tiotals år. Han kommer från Ingå för att hjälpa till på Raseborg där han är parkeringsvakt och korvförsäljare under sommarteatersäsongen. Att han dessutom kan använda sin hammare och har bilen full av timmermansverktyg är ju inte precis en nackdel.

”Det är kamratandan som drar”, säger Micke, ”och det att jobbet här är frivilligt. Man får en sådan känsla för det, att när man inte är här vill man hit.” Grundgänget består av ett tjugotal personer som hjälps åt med parkering och buffé. Och inte en enda besvärlig typ. Alla kommer överens.

Micke och Bjösse vet hur viktigt jobbet bakom kulisserna är för att allt ska fungera. De har just lastat Mickes släpkärra full med söndriga kylskåp och gamla kaffekokare. Städningen är en viktig del av jobbet. Bjösses barnbarn Daniel har kommit med för att hjälpa till. Daniel kör den blåmålade skottkärran som figurerade på scenen i Trollkarlen från Oz. Nu är kärran fylld med delar av den nermonterade frihetsgudinnan från pjäsen Colorado Avenue. Daniel går mot skräpflaket.

”Flickorna målar”, säger Bjösse. Det ska fräschas upp också inne i buffén. Vid ytterväggen ligger fem säckar mylla och väntar på sommarblommorna.
KK
05.06.2013 kl. 12:27

Hejdå Tobias!

Idag var en sorlig dag. Det var praktikant Tobias sista dag. Han bjöd på prinsesstårta och bröt en kniv när han försökte skära i den ännu frusna tårtan. Han hade tagit lite fel på tiden som den skulle tina. Well, det var faktiskt ganska roligt. Just innan han slutade höll han ett hejdåtal. 

 

Nå, ut med det gamla och in med det nya. Nu vill jag presentera Peik som kommer att vara en av dem som svarar i bokningstelefonen under hela sommaren. Peik kommer från Åland och har bra musiksmak. Hurraa!

Jenks på kontoret
30.05.2013 kl. 15:34

Utställning på Karelia!

Raseborg Sommarteater
29.05.2013 kl. 12:45

Vernissage

Hello everybody!

Igår hade vi vernissage för vår utställning på Karelia.

  


  

Jenks - Kontorsråttan
29.05.2013 kl. 12:37

Vad gör skådisarna efter att regissören sagt "Ta en 15 minuter paus"?

Spelar fotboll!

En snuvig Sorgfågel
23.05.2013 kl. 10:55

En lördag i Kyrkslätt.

På lördag morgon packade praktikanten Tobias och jag in oss i paketbilen med bord, pall, kassa, biljetter och dylikt och åkte iväg till Varubodens Bonus mässsa i "Varuboden Areena" i Kyrkslätt. Efter lite om och men och knagglig finska lyckades vi komma fram till platsen där vi skulle ha vårt lilla "Raseborgs Sommarteater" stånd. Jag klädde ut mig till en spejare och delade ut visitkort medan Tobias informerade alla intresserade om årets pjäs "Mio, min Mio". Klockan 12 började Mio, Kato och andra spejare dyka upp och klockan 12.30 var det dags för oss att inta scenen med ett kort smakprov ur pjäsen. Bra gick det och jag tror vi lyckades imponera publiken med både spänning och lite skräck blandad förtjusning. Efter en lång dag packade vi oss nöjda men trötta in i paketbilen igen och styrde färden hem mot Karis. Jag tror dock att det bästa med Tobias dag var när Isac Elliot sade hej till honom på morgonen innan Isac skulle soundchecka för sin keikka.

Ps. Om ni missade oss på denna mässa så har ni chansen att träffa oss på Sydspetsen mässa i Karis lördag 18.5. Vi ses där!

Over and out.

Jenks - The stand-in spejare
13.05.2013 kl. 10:41

En solig söndag

På söndag blev det en tidig lunch innan vi drog igenom hela pjäsen för första gången. Hela ensamblen packade in sig i bilar och åkte ut till scenen för att få en aning om hur det kommer att se ut sedan då allt är färdigt. Perfekt väder och avslappnad stämning gjorde att vi hade ett helt suveränt genomdrag tillbaka i Karis. Nu kan åtminstone inte jag vänta tills vi får komma ut och öva på scenen!

En Sorgfågel
02.05.2013 kl. 10:31

Mer död än levande

Den här. Är den redan död? Kommer den i så fall att uppstå? Nån gång? Någonstans? Sorgligt är det i alla fall. Hoppas den får liv i morgon.
Lotta, kostymrotta
27.04.2013 kl. 22:43

Ny praktikant!

Igår fick vi en ny praktikant till kansliet. Säg hej till den blivande medieassistenten Tobias! Kanske du känner igen honom från fjol då han stod på Raseborgs scenen? 

The Jenks
16.04.2013 kl. 12:31

Hälsningar från en sömmerska

Hej!

Ni har antagligen undrat en massa över hur dräkterna kommer att se ut i sommar? Det har vi på dräktdepartementet också gjort. Men det börjar se riktigt bra ut ska jag säga!

Jag är alltså en av de två textilstuderande tjejerna som har gjort praktik på teaterns dräktavdelning. Väldigt roligt har vi haft och det har varit väldigt utmanande! Som yrkesprov har vi gjort två dräkter som kommer att användas på scenen i sommar. De är så arma snygga så ni vill inte missa dem!

Tyvärr tänker jag inte visa dem för er än, då blir det ju inte lika kul...

Så tills dess får ni bara gissa vilka karaktärer vi har ''beklätt''!

Kram!

 

 

Emilia, den lilla sömmerskan
11.04.2013 kl. 13:00

The stage

Robban har jobbat flitigt ute på scenen.

Jenks
11.04.2013 kl. 10:21

Meet Mårten

Det här är Mårten och vår informatör Klara.
Mårten är vår nya vän och kommer att sitta på "Sport Café Buster" i Ekenäs centrum inom kort.
Åk gärna och hälsa på honom. 

Ps. Mårten kommer också att titta på Raseborgs sommarteater i sommar.
Gör du det också!

Kontors Jenks
10.04.2013 kl. 14:06

Talko nr. 2

Idag har vi haft ett till talko ute på scenen och trots vädrets underliga humörsvängningar (sol, hagel och snöyra) fick vi åter igen en massa gjort.

Jenks
08.04.2013 kl. 18:55

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram