Footloose på Horsbäckdagen

14.05.2017 kl. 16:58

I går fick ensemblen uppträda för första gången inför publik om man inte räknar med flashmobben för ett par veckor sen. Raseborgs Sommarteaters samarbetspartner Special Mobil, ordnade ett teaterjippo i bilaffären, där publiken också hade möjlighet att delta i en utlottning av VIP-paket till premiären av Footloose den 29 juni.

Alla samlades på Tryckeriteatern i Karis på lördag morgon klockan 10 för en genomgång av första scenen, som börjar sitta riktigt bra. Efter att man dragit igenom scenen två gånger och finslipat vissa detaljer, var det dags att packa ihop de drygt 20 skådisarna i bilar och åka till Horsbäck. Lite spännande var det att se om det var mycket publik på plats och visst var det många som hade kommit för att titta. Vi fick också se den fina vita VW-bubblan, som kommer att finnas på plats hela sommaren på Raseborg och som fick många beundrande blickar.

Footloose-kuplan, som du kommer att få se på Raseborg.

Scenen på Tryckis är rätt stor och man har utrymme att dansa och röra på sig och det är klart att det inte blir riktigt på samma sätt i en affär. Men skådisarna klarade uppträdandet med beröm utan att trassla in sig sladdar eller snubbla över bilarna. Alla tyckte det var superroligt och det både syntes och kändes och publiken verkade vara nöjd.

Footloose är ännu rätt så okänd för de flesta sommarteaterbesökare, så det är på sin plats att berätta och visa vad pjäsen handlar om. Det är ju faktiskt teaterpremiär för Musikalen Footloose på finländska teaterscener på Raseborg, så det här är ingen favorit i repris som vi visar. Nästa uppträdande är på lördag 20 maj klockan 13 i samband med Ekenäs Summer Kickoff. Vi ses väl där?

 

I rollerna som pastor Shaw Moore och hans hustru Vi ser vi
Peppe Krook och Patricia Korenius.

Lotta Lerviks och Lars M. Huldén spelar
mor och son Ethel och Ren McCormack.

Coolast!  Några av våra yngsta skådisar: Alva Lerviks, 6 år, som vi minns som den bedårande Gretl i The Sound of Music. Minea Korenius, 11 år, som gjorde en fin rollprestation som Martha i samma pjäs och hennes lillebror Kaspian, 7 år, som i
år debuterar på Raseborgsscenen.


Tack publiken! Vi ses igen.

Text och foto: Mona Salama

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram