Footloose flyttar utomhus

20.05.2017 kl. 18:29

Den här veckan har det äntligen blivit varmt och det var tur, för sommarteatern börjar nu repetera utomhus på Raseborgs stora utescen. På fredag eftermiddag hade vi besök av Yles Närbild, som kom och gjorde en inspelning för ett avsnitt, som handlar om sommarteatrar. Det var många av ensemblen och produktionsteamet som ställde upp och det blev både intervjuer och sång- och musikinslag. Det skall bli spännande att se slutresultatet. Programmet kommer att sändas i början av juni.

Närbild filmar närbilder.

Trötta cowboys.
 

Idag ordnade Ekenäs Centrumförening sin första Summer Kick-off och man hade bjudit in Footloose-ensemblen att uppträda. Det var roligt att se att så många kommit för att titta på oss. Solen gassade över torget och det kändes faktiskt som sommar. Det som visades var öppningsscenen, där största delen av ensemblen deltar.

Vi får ibland svara på frågor om vad Footloose handlar om och till vem den riktar sig. Det är inte konstigt om man inte genast känner igen musikalen, det är trots allt första gången den visas på en teaterscen i Finland. Footloose har varit en stor succé var den var än den satts upp, inte minst i Sverige där den startade i Göteborg och spelade för slutsålda hus och flyttade sedan till Stockholm i 2008.  I den svenska versionen hade bland annat Måns Zelmerlöw och Peter Johansson huvudrollerna.

För vem passar musikalen? Footloose passar för hela familjen, unga som äldre. Det blir glädje, humor, romantik, drama och energi. Precis såsom en underhållande sommarteaterföreställning skall vara.

Sicke lockade publiken till torget...

...och publiken kom!

Tack till alla som var med!

Text och foto: Mona Salama

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram