Footloose - funktionärerna som håller i trådarna

07.06.2017 kl. 16:40

Den här gången vill vi presentera våra fantastiska funktionärer. En stor del av arbetet bakom sommarteatern görs på frivillig basis. VNUR, dvs. Västnyländska Ungdomsringen har 38 medlemsföreningar. Under sommarteatersäsongen deltar föreningarna med ett stort antal funktionärer på parkeringsplatsen och själva teaterområdet. Eftersom vi har 20 föreställningar under säsongen, behövs det insatser från 20 föreningar.

Funktionärerna som får Svenskfinlands största sommarteater att fungera.
 

Vi har lyckligtvis också ett ”stammisgäng”, som sköter om koordineringen av arbetskraften och som själv ställer upp på varenda föreställning. Det har de gjort i många år - en del redan över femtio somrar i rad. De ser till att du kan parkera smidigt, att du får lösa ut dina biljetter och köpa programblad, att kaffet är gott och popkornen krispiga. Och att det finns tillräckligt med varm korv! De hjälper dig att hitta din sittplats och fixar din paustraktering. Utan funkisarna skulle våra teaterföreställningar vara betydligt tråkigare och oorganiserade. Ett stort tack till er alla!

Närmare 120 år av sommarteatererfarenhet. Annika Gustafsson,som basar för buffén, har varit med sedan 2003 både på scenen och som funktionär. Björn "Bjösse" Sjögren och Anki Österlund har båda varit med sen starten 1966.
 

Senaste vecka träffades funktionärerna på Raseborg och förberedde sig inför en ny teatersäsong genom att grilla korv och umgås. Vi ser alla fram emot att välkomna er till Raseborgs Sommarteater och musikalen Footloose!

 

Rosor kan du köpa av Rosie Westerlund. Med rosorna kan du uppvakta dina favoriter i ensemblen. Mycket uppskattat! Samtidigt understöder du unga teaterlöften.

 

Erfarna funktionärer redo för en ny säsong.

 

Simon 12 år hör till den yngre generationen som för traditionen vidare.


Text och foto: Mona Salama, promotor

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram