Footloose - Lika - Olika

18.06.2017 kl. 11:34

Här igen. Alltid lika roligt. Och alltid lika olika.

Stället är det samma. Bekant, underbart och tryggt. Men varje år är det ändå nytt. Valet av pjäsen och scenografin sätter sin prägel. På samma bekanta scen har jag varit i det förunderliga galna landet Oz, rest från Stockholm till Landet i fjärran och gått i kloster i Österrike. Lika och så olika.

I år förflyttas jag från Chicago till Bomont. Också de olika varann.

Men den största skillnaden från ett år till ett annat är ändå mänskorna. Det är alltid trevliga och intressanta mänskor bakom, på och framför scenen. Lika, men så olika. Några är bekanta från förr, andra har man aldrig träffat. Endel var barn då man var med första gången, nu är de plötsligt myndiga. Lika, men olika.

Pjäsvalet formar även ensemblen. I Sound of Music var barnen i fokus i kontrast till alla de vuxna. Ungdomar fanns det knappt alls i rollistan. De ungdomar som var med fick trixa till sig med lösmustasch och tantklänningar. I år är det tvärtom. Endast några vuxna är med och lika få barn. Däremot kryllar det av ungdomar. Lika, men olika.

Med mig på scenen har jag min dotter och mina söner. I pjäsen har jag inget med dem att göra. Däremot har min rollfigur en son. Lite äldre än mina äldsta. Men tillräckligt nära i ålder för att kännas bekant och tryggt. Lika, men olika.

Lars M. Huldén och Lotta Lerviks som Ren och Ethel McCormack.

Med ungdomarna väller det också in en energi som fyller inte bara scenen, utan också alla utrymmen bakom och framför. De känns som om de är överallt. Hela tiden. Och vi äldre flyter med, tankar energi och kommer hem piggare än då vi kom från jobbet några timmar tidigare.
Som mamma får jag ofta höra att vi är så duktiga som orkar. Med skola, jobb övriga hobbyer och sommarteater ovanpå det. Jag tänker snarast tvärtom. Hur skulle jag orka utan teatern?Text: Lotta Lerviks
Foto: Emilia Nyberg och Mona Salama

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram