Footloose - Ett, tu, premiär

22.06.2017 kl. 14:44

I skrivande stund så är det exakt 2 veckor till premiären. Det känns både pirrigt och skönt. En fantastisk process som för mitt vidkommande började redan i januari 2016 då jag började "söka fram" lämpliga pjäsalternativ för följande års uppsättning på Raseborgs Sommarteater. Footloose stod genast från början som min favorit. Och de övriga i VNURs styrelse var inte sena att anamma detta förslag. Efter barn- och familjefavoriten Emil i Lönneberga (2015) och publikfavoriten Sound of Music (2016) skulle det vara mer än på sin plats med något för och med ungdomar, som ändå passar för hela familjen och som har det rätta nostalgistuket. Att musikalen inte tidigare satts upp i Finland bevisar att RST vill, vågar och kan vara en föregångare och håller linjen som anlagts redan många år tillbaka att fördomsfritt sätta upp urpremiärer på den finlandssvenska amatörteaterscenen. 

Peppe Krook som Pastor Moore tillsammans med dottern Ariel och hennes väninnor.


I februari 2016 stötte jag helt oförhappandes ihop med Sixten "Sicke" Lundberg och diskussionen kom i något skede till RST och i maj hade vi det klart att han skulle ansvara för regin av Footloose. Lyckan var gjord! Det här skulle bli fantastiskt. Under höstens lopp fick vi ihop ett briljant produktionsteam som alla brinner för denna musikal och inte minst fick vi ihop en fenomenal ensemble av ambitiösa, positiva och begåvade ungdomar som verkligen ger järnet och kommer att lyfta pjäsen till oanade höjder med sin energi, sitt kunnande och sin utstrålning. Verkligen! Vi är även några äldre "ungdomar" med på scen i år. Och nog finns det krut i det schacket med. Ska ni få se och erfara! Som kronan på verket har vi fått igång samarbete med Teater Magnitude (en av verksamheterna som De Utvecklingsstördas Väl i Västnyland ordnar) och får med på scenen 3 skådisar därifrån.

Familjen Moore spelas av Peppe Krook, Patricia Korenius och Antonia Atarah.


Repetitionerna kom igång redan i december och det har varit ett sant nöje att få vara med. Det är allvar men också mycket skoj skratt och lustigheter. 
Det bästa är ändå att komma ut på Raseborgs scenen. Det blev den 20 maj i strålande solsken. Det är något magiskt att vara där ute. Allt får en ny dimension, en lätthet och rätthet.

Tika Sevón Liljegren, Cassandra Lindholm och Annette Lundell. 


Vi är så på god väg och håller tidtabellen med råge så vi är nog färdiga att visa detta fyrverkeri till pjäs för publiken när det är dags. Dom följande 2 veckorna kommer att präglas av omtagning efter omtagning av scener, delar av scener, scenbyten klädbyten osv och det kommer att vara frustration, ilska, svett och tårar allt för att göra den perfekt. Vi får se framemot att få in orkestern el. "bändet" och öva med dom. Likaväl som vi ser framemot att tekniken (ljud och ljus) kommer för att fullända vår Footloose show. Och det bästa kommer nog sedan till slut som applåder och ovationer från en trollbunden publik. 

Peppe Krook
viceordförande VNUR 
Pastor Shaw Moore i Footloose

Peppe Krook som Bomonts moraliska väktare Pastor Moore.

Foto: Mona Salama

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Sommaren 2017 presenterar Raseborgs Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama.
Här kan du följa med den spännande vandringen bakom kulisserna ända fram till sista föreställningen.

http://www.raseborg.org


Vi finns även på:

Raseborgs Sommarteater

Promote your Page too

 

 

Instagram